Over ons

Meet us!

Hoi! Welkom bij Aline & Ed.

Vol enthousiasme startte wij dit nieuwe avontuur en namen wij per 1 juli 2023 ‘In de Brouwerij’ over.

Geboren en getogen in de horeca is Ed jullie kok van dienst. Passie en gedrevenheid is waar Ed voor staat. Zelfstandig opnieuw beginnen was dan ook een niet uit te blijven zaak.

Als voormalig schoonheidsspecialiste met grote passie voor lekker eten en mensen in de watten leggen sta ik, Aline, voor jullie klaar als manager van de bediening. Met ruim 20 jaar zelfstandigheid was er ook voor mij geen twijfel om te starten aan dit te gekke avontuur.

Als partners in crime vullen we elkaar perfect aan en bouwen we aan een smakelijke toekomst 😉

We hopen jullie snel te mogen ontmoeten!

 

Groetjes

Aline & Ed

In de Brouwerij

In de Brouwerij is een typisch Brabants restaurant voor de hele familie. De Brabantse gastvrijheid en gezelligheid staat hier hoog in het vaandel. Je kunt hier terecht voor een overheerlijke pannenkoek maar we hebben ook een ruime keuze in A la carte gerechten, voor ieder volop keuze dus. In onze prachtige monumentale langgevelboerderij neem je plaats in een van onze ruimtes en geniet!

logo-exports_transparent-transparent-sand-1

Een beetje geschiedenis

In deze bijzondere monumentale boerderij te Baarschot, gebouwd door Anthony Smits in 1717, werd het Witte kruisbier gebrouwen. Na zijn dood in 1736 nam zijn weduwe de brouwerij over en verkocht deze aan Anthony Goossens. De familie Goossens bleef eigenaar van de brouwerij totdat kleinzoon Anthony kinderloos bleef. Hij verkocht de brouwerij in 1865 aan zijn zwager George van Dijck. George en zijn oudste zoon Adriaan stierven beide jong.

In 1899 was Adriaans broer Sjef van Dijck eigenaar van brouwerij Het Witte Kruis. Het is niet bekend hoelang deze naam toen al werd gebruikt. Onder firma M.J.W. van Dijck & Zonen werd onder andere dubbel gerste, oud bruin en extra lager bier geproduceerd en werd een limonadefabriek aan het bedrijf toegevoegd. Kort na de Tweede Wereldoorlog werd besloten om de afzet aan de Dommelsche brouwerij over te doen en te stoppen met brouwen.Het pand deed hierna nog lang dienst als drankenhandel.

Sinds 1982 is er het restaurant gevestigd, waar nog steeds de lekkerste pannenkoeken gebakken worden.