Welkom

In de Brouwerij

Met veel enthousiasme heten we u welkom in Taverne ‘In de Brouwerij’.

U kunt bij ons terecht voor lunch, diner & pannenkoeken. Grotere gezelschappen, een feestje of rustig dineren met z’n twee.. Het kan bij ons allemaal! Met mooi weer beschikken wij over een ruim tuinterras met heerlijk natuurlijke schaduw en een speeltuin voor de kids. Bij slecht weer hebben we ruime keuze aan zitgelegenheid in ons restaurant.  Een feestje op de planning? Onze taverne biedt heel wat mogelijkheden. Neem contact op voor meer informatie. Wij maken voor u een voorstel op maat van uw wensen.

Wij kijken ernaar uit u te ontmoeten in onze mooie taverne!

Aline & Ed

logo-exports_transparent-transparent-sand-1

Een beetje geschiedenis

In deze bijzondere monumentale boerderij te Baarschot, gebouwd door Anthony Smits in 1717, werd het Witte kruisbier gebrouwen. Na zijn dood in 1736 nam zijn weduwe de brouwerij over en verkocht deze aan Anthony Goossens. De familie Goossens bleef eigenaar van de brouwerij totdat kleinzoon Anthony kinderloos bleef. Hij verkocht de brouwerij in 1865 aan zijn zwager George van Dijck. George en zijn oudste zoon Adriaan stierven beide jong.

In 1899 was Adriaans broer Sjef van Dijck eigenaar van brouwerij Het Witte Kruis. Het is niet bekend hoelang deze naam toen al werd gebruikt. Onder firma M.J.W. van Dijck & Zonen werd onder andere dubbel gerste, oud bruin en extra lager bier geproduceerd en werd een limonadefabriek aan het bedrijf toegevoegd. Kort na de Tweede Wereldoorlog werd besloten om de afzet aan de Dommelsche brouwerij over te doen en te stoppen met brouwen.Het pand deed hierna nog lang dienst als drankenhandel.

Sinds 1982 is er het restaurant gevestigd, waar nog steeds de lekkerste pannenkoeken gebakken worden.